Brandende slokdarm

 

 

Brandende Slokdarm

Last van een brandende slokdarm door brandend maagzuur? Lees dan verder om precies te ontdekken hoe het kan dat jij een brandende slokdarm hebt en wat jij hier het beste aan kunt doen.

Om beter te begrijpen hoe het kan dat jij een brandende slokdarm hebt is het belangrijk dat jij eerst begrijpt hoe een deel van de spijsvertering werkt. In jouw slokdarm zitten 2 slokdarm sluitspieren, ook wel ‘klepjes’ genoemd. Het eerste klepje opent (ontspant) zich wanneer jij kauwt en eten doorslikt. Hierdoor komt het eten in de slokdarm terecht. Het 2de klepje bevindt zich aan het einde van de slokdarm en opent zich als er eten de slokdarm verlaat en de maag ingaat.

Normaal gesproken sluit het onderste klepje tussen jouw slokdarm en maag zich, nadat het eten of drinken in de maag is terecht gekomen. Maar wanneer het slokdarm klepje niet goed afsluit, kunnen er maagsappen in jouw slokdarm terecht komen, wat kan zorgen voor een brandende slokdarm.

 

Wat wel en niet te doen bij een brandende slokdarm

Het is belangrijk om de juiste stappen te ondernemen wanneer jij last hebt van een brandende slokdarm. Hier gaat het bij veel mensen mis. Ze grijpen namelijk snel naar maagzuurremmers, medicijnen, pillen of andere middelen. Het is logisch als je een brandende slokdarm hebt dat je zo snel mogelijk voor verlichting wilt zorgen. Verder wordt er ook weinig gesproken over de gevaren van deze middelen, zelfs de dokter schrijft ze voor! Dan zal het toch wel goed zijn?

Maar helaas is dit niet het geval. Ze pakken namelijk alleen de symptomen van jouw probleem aan. Hierdoor zal jij tijdelijke verlichting ervaren, maar het probleem blijft. Bovendien is het zo dat deze middelen de klachten vaak alleen maar verergeren op de lange termijn omdat jouw lichaam eraan gaat wennen en resistent ervoor wordt.

Klik daarom hier om te ontdekken hoe je de oorzaak van een brandende slokdarm aanpakt, waarmee je binnen 48 uur voorgoed verlost bent van een brandende slokdarm.

Tags: , , ,
Previous Post

Gevaren en complicaties maagzuurremmers

Next Post

Brandend maagzuur symptomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *